Malzemeler
- Patates
- Domates
- Biber
Köftesi icin:
- 500 gr Kiyma
- 2 Tane kuru sogan
- 1 Dis sarimsak
- Yarim demet maydanoz
- 2 Tatli kasigi biber salcasi
- Karabiber, kimyon
- Tuz
Sosu icin:
- 1,5 Su bardagi su
- 1 Yemek kasigi salca
- 1 Tatli kasigi tuz
Yapilisi:
- Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
- Ortaboy yuvarlak firin tepsisine, hazirlamis oldugunuz kiymayi avuc ici yardimiyla, kenarlarda bosluk kalmayacak sekilde bastirarak yayin.
- Kiymanin üstüne, patates, domates ve biber dilimleyip, arzu ettiginiz sekilde yerlestirin.
- Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu tepsi kebabinin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri iyice kizarana kadar pisirin.
- Sicak olarak servis yapin.
Meliha Gül Ilyasoglu
Ara 16, 2012 @ 21:46:54
yarina insallah bundan yapicam :)))
BeğenBeğen
seda
Ara 18, 2012 @ 00:09:25
Sonucu bekliyorum….
BeğenBeğen