RSS Feed

Raffaello Pastasi

Malzemeler

Kek icin:

  • 3 Yumurta (mutlu tavuklardan)
  • 1 Su bardagi seker
  • 1 Su bardagi süt (mutlu ineklerden)
  • 1 Su bardagi sivi yag
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 2 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 4 Tane muz (arasina koymak  icin)
  • Hindistan cevizi (süslemek icin)

Kremasi icin:

  • 1 Paket Raffaello (230gr Paket)
  • 200gr Schmand (labne peyniri)
  • 400gr Schlagsahne (yemek kremasi)
  • 2 Paket Sahnefest (krema sertlestirici)

Not: Schmand/Sauerrahm bulamayanlar icin, toplam 600gr Schlagsahne (yemek kremasi) ve 3 paket Sahnefest (krema sertlestirici) kullanabilir.

Yapilisi:

Kremasi icin:

  1. Ilk olarak Raffaello’lari mikserde cekin.
  2. Ayri bir yerde krema icin olan tüm malzemeleri katilasana kadar el mikseriyle cirpin.
  3. Mikserde cekmis oldugumuz Raffaello’lari  kasik yardimiyla hazirlamis oldugumuz kremaya döküp karistirin ve buzdolabinda sogumaya birakin.

Kek icin:

  1. Yumurta ve sekeri iyice cirpin.
  2. Diger malzemeleride sirasiyle ekleyin ve cirpin.
  3. Yaglanmis yuvarlak kek kalibina dökün ve daha önceden isitilmis 180° dereceli firinda pisirin. Pistigini anlamak icin kürdan batirabilirsiniz, kürdan tamamen temiz olmali.
  4. Kek soguduktan sonra büyük bir bicak yardimiyla ortadan ikiye kesin.
  5. Hazirlamis oldugumuz kremanin ücte birini alt kekin üstüne sürün ve muzlari ikiye kesip üzerine yerlestirin.
  6. Kekin üst kisminida muzlarin üzerine koyun ve kalan kremanin hepsini kekin üzerine güzelce sürün.
  7. Son olarak hazirladigimiz pastanin her tarafina hindistan cevizi serpin.

19 responses »

  1. coooooooookkkkkkkkk güzel görünüyor :))

    Cevapla
  2. hahahah yakin takipcin olucam merak etme :D

    Cevapla
  3. ellerine saglik sedacim. bizede kolay yapmalar artik harikasin.

    Cevapla
  4. bir takipcimin oldugunu bilmek güzel,Allah bereket versin:))

    Cevapla
  5. çok canım çektii zaten raffaello hastasıyımm :)

    Cevapla
  6. bu pastayı çilek ile de yapıyorlar harika oluyor ayrıca hindistan cevizini kavuruyorsunuz öyle döküyorsunuz ama bu da çok şahane görünüyor

    Cevapla
    • Verdiginiz öneri icin tesekkür ederim, cileklisini hic yemedim muzun daha cok yakisacagini düsündügüm icin öyle yaptim,ama mutlaka anlattiginiz sekilde deniyecegim, eminimgüzel olur :)

      Cevapla
  7. gercekten süper gözüküyoooo;)))
    acaba muz yerine baska ne konulabilir…?

    Cevapla
  8. Cok goze hitap edici bir pasta olmus..:) ellerinize saglik

    Cevapla
  9. Pastayi muzus da yapila bilirmi??
    Bir cevap yazarsaniz sevinirim. ;)

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

Diğer 106 takipçiye katılın

%d blogcu bunu beğendi: