Malzemeler
Kek icin:
- 3 Yumurta (mutlu tavuklardan)
- 1 Su bardagi seker
- 1 Su bardagi süt (mutlu ineklerden)
- 1 Su bardagi sivi yag
- 1 Paket vanilya sekeri
- 2 Su bardagi un
- 1 Paket kabartma tozu
- 4 Tane muz (arasina koymak icin)
- Hindistan cevizi (süslemek icin)
Kremasi icin:
- 1 Paket Raffaello (230gr Paket)
- 200gr Schmand (labne peyniri)
- 400gr Schlagsahne (yemek kremasi)
- 2 Paket Sahnefest (krema sertlestirici)
Not: Schmand/Sauerrahm bulamayanlar icin, toplam 600gr Schlagsahne (yemek kremasi) ve 3 paket Sahnefest (krema sertlestirici) kullanabilir.
Yapilisi:
Kremasi icin:
- Ilk olarak Raffaello’lari mikserde cekin.
- Ayri bir yerde krema icin olan tüm malzemeleri katilasana kadar el mikseriyle cirpin.
- Mikserde cekmis oldugumuz Raffaello’lari kasik yardimiyla hazirlamis oldugumuz kremaya döküp karistirin ve buzdolabinda sogumaya birakin.
Kek icin:
- Yumurta ve sekeri iyice cirpin.
- Diger malzemeleride sirasiyle ekleyin ve cirpin.
- Yaglanmis yuvarlak kek kalibina dökün ve daha önceden isitilmis 180° dereceli firinda pisirin. Pistigini anlamak icin kürdan batirabilirsiniz, kürdan tamamen temiz olmali.
- Kek soguduktan sonra büyük bir bicak yardimiyla ortadan ikiye kesin.
- Hazirlamis oldugumuz kremanin ücte birini alt kekin üstüne sürün ve muzlari ikiye kesip üzerine yerlestirin.
- Kekin üst kisminida muzlarin üzerine koyun ve kalan kremanin hepsini kekin üzerine güzelce sürün.
- Son olarak hazirladigimiz pastanin her tarafina hindistan cevizi serpin.
meliha
Ara 25, 2011 @ 11:08:58
coooooooookkkkkkkkk güzel görünüyor :))
BeğenBeğen
seda
Ara 25, 2011 @ 17:52:26
tesekkür ederim,ilk yorum yapan ünvanini kazandin:))
BeğenBeğen
meliha
Ara 25, 2011 @ 21:08:13
hahahah yakin takipcin olucam merak etme 😀
BeğenBeğen
sevim dgn
Ara 25, 2011 @ 23:02:45
ellerine saglik sedacim. bizede kolay yapmalar artik harikasin.
BeğenBeğen
seda
Ara 25, 2011 @ 23:27:08
bir takipcimin oldugunu bilmek güzel,Allah bereket versin:))
BeğenBeğen
sibel
Ara 26, 2011 @ 22:01:09
sedacim bu pastayi yarin deniycem,nefis görünüyor,ellerine saglik…
BeğenBeğen
seda
Ara 26, 2011 @ 23:57:20
Dene canim pisman olmuycaksin yada pisman olacaksin tadi cok güzel bitirmeden birakamiycaksin:))
BeğenBeğen
cafepuffy
May 27, 2012 @ 14:24:26
çok canım çektii zaten raffaello hastasıyımm 🙂
BeğenBeğen
seda
May 27, 2012 @ 16:45:27
denemezi tavsiye ederim cok lezzetli helede raffaelloyu begeniyorsaniz…..
BeğenBeğen
irem
Ağu 15, 2012 @ 15:48:38
bu pastayı çilek ile de yapıyorlar harika oluyor ayrıca hindistan cevizini kavuruyorsunuz öyle döküyorsunuz ama bu da çok şahane görünüyor
BeğenBeğen
seda
Ağu 15, 2012 @ 21:29:52
Verdiginiz öneri icin tesekkür ederim, cileklisini hic yemedim muzun daha cok yakisacagini düsündügüm icin öyle yaptim,ama mutlaka anlattiginiz sekilde deniyecegim, eminimgüzel olur 🙂
BeğenBeğen
hayran
Eki 02, 2012 @ 16:23:33
gercekten süper gözüküyoooo;)))
acaba muz yerine baska ne konulabilir…?
BeğenBeğen
seda
Eki 02, 2012 @ 16:41:23
Muz yerine cilekte tercih edebilirsiniz,hic denemedim ama güzel oldugunu söylüyorlar. tesekkürederim..
BeğenBeğen
Anonim
Şub 08, 2013 @ 14:47:04
Cok goze hitap edici bir pasta olmus..:) ellerinize saglik
BeğenBeğen
seda
Şub 13, 2013 @ 20:16:02
tesekkür ederim…….
BeğenBeğen
serkan
Mar 27, 2014 @ 17:27:42
Pastayi muzus da yapila bilirmi??
Bir cevap yazarsaniz sevinirim. 😉
BeğenBeğen
Anonim
Eyl 17, 2014 @ 13:14:39
Mrb
BeğenBeğen
deleted
Eyl 17, 2014 @ 13:15:34
Seda hn mrb bi soru size sahnefest krema sertleştirici nerden bulabilirm acaba ?
BeğenBeğen
Tuğba
Kas 23, 2015 @ 00:30:44
Almanyana gida marketlerinde genelde var “sahne fest veya sahne steif”
BeğenBeğen
Elif
Mar 08, 2017 @ 23:48:26
Kremaya beyaz cukulatayi eriterek koyuyorlar bide öyle duymustum,,, elnize sGlik
BeğenBeğen