Elmali muska kurabiye

Malzeme

Ici icin:

  • 5-6 tane rendelenmis elma
  • 2 su bardagi seker
  • 1 su bardagi iri cekilmis findik
  • 1 tatli kasigi tarcin

Hamuru icin:

  • 1 kase yogurt
  • 250gr eritilmis margarin
  • Yarim limonun suyu
  • 4,5 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu

Not: Yogurt koydugunuz kase daha büyük veya daha kücük olabilir, ununu kendiniz ayarlayabilirsiniz, kulak memesi yumusakliginda bir hamur olmasi gerekiyor.

Yapilisi:

  1. Icini hazirlamak icin, rendelemis oldugunuz elmalari bir tencereye koyun, üzerine 2 bardak sekeri ekleyin ve kisik ateste elmalar suyunu cekene kadar pisirin.
  2. Pisen elmalarin altini kapatin, icine findigi ve tarcini ekleyip sogumaya birakin.
  3. Hamuru icin olan tüm malzemeleri bir kapta yogurun ve 15dk. dinlendirin.
  4. Hamurdan 8 beze yapin ve her bezeyi tabak büyüklügünde acin.
  5. Actiginiz hamuru 8 parcaya bölün, genis kismina ic harcindan koyun ve muska sekli verin.
  6. Hazirladiginiz muskalari daha önceden isitilmis 180° firinda üzerleri hafif kizarana kadar pisirin.
  7. Soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. meliha
    Ara 26, 2011 @ 21:11:01

    hmmm cok severim elmali kurabiyeleri ellerine saglik cok güzel gözüküyor 😉

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: