Kömbe

Kömbeemel teyzemin tarifi 🙂

Malzeme

  • 1 kilo un
  • 1 paket margarin (oda sicakliginda)
  • 2 kabartma tozu
  • 2 vanilya sekeri
  • 300gr seker
  • Yarim bardaktan biraz daha fazla yogurt
  • 1 yemek kasigi kömbe baharati (tarçın, dövülmüş mezeki sakızı, mahlep, zencefil, yenibahar ve karanfil)
  • Aycicek yagi (aldigi kadar)
  • Üzeri icin susam

Yapilisi:

  1. Ilk olarak yogurdu cok hafif ilitin, icine sekeri koyun ve seker eriyene kadar karistirin.
  2. Büyük bir kabin icerisine unu, kabartma tozunu, vanilya sekerini, kömbe baharatini, oda sicakligindaki margarini ve yogurtla sekeride ekleyip güzelce yogurun.
  3. Hamuru yogururken icine aldigi kadar aycicek yagi ekleyin. Elinize yapismayacak yagli bir hamur olmasi lazim.
  4. Hazir olan hamurdan ceviz büyuklügünde parcalar koparip susama batirin ve kaliba koyun.
  5. Kömbeleri daha önceden 180° isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin.

Not: Arzuya göre hamurun bir kismini iri cekilmis findik, ceviz veya kuru üzüm karistirabilirsiniz, yada hamurdan kopardiginiz parcalarin icine robot’da cekilmis hurma koyabilirsiniz. Hepsiylede cok güzel oluyor ve 1-2 ay dayaniyor, bozulmuyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: