Krema Dolgulu Limonlu Muffin

dolgulu limonlu muffin

Malzemeler

Keki icin:

  • 3 Yumurta
  • 3 kahve fincani seker (türk kahve fincani)
  • 3 kahve fincani aycicek yagi
  • 3 kahve fincani yogurt
  • 1 vanilya sekeri
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 5 kahve fincani un
  • 1 kabartma tozu

Kremasi icin:

  • 2 su bardagi süt
  • 1 corba kasigi tepeleme un
  • 1 corba kasigi tepeleme nisasta
  • 2 corba kasigi seker
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 limonun suyu

Yapilisi:

  1. Ilk olarak dolgu kremasini hazirlayin. Bunun icin bir tencereye sütü, nisastayi, sekeri, unu ve limon kabugu rendesini koyup karistirip pisirin. Kaynamaya basladiktan sonra icine limonun suyunu ekleyin, göz göz olunca altini kapatip sogumaya birakin.
  2. Kek icin  yumurta ve sekeri güzelce cirptiktan sonra,diger malzemeleride sirasiyla ekleyin ve karistirin.
  3. Muffin kaliplarina birer yemek kasigi kek karisimindan koyun, keklerin orta kismina 1 tatli kasigi kremadan alip koyun, üzerine tekrar 1 yemek kasigi kek karisimindan koyun.
  4. Hazirlamis oldugunuz muffinleri daha önceden isitilmis 180° firinda batiracaginiz kürdan temiz cikana kadar pisirin.
  5. Pisen muffinleri soguduktan sonra kalan kremayla yada hazir pasta kremasiyla süsleyebilirsiniz.

Not: Bu malzemelerden 30 tane muffin cikiyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: