Acma pogaca

acma

Malzemeler

  • 1 Su bardagi süt
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • Yarim su bardagi seker
  • 1,5 tatli kasigi tuz
  • 1 Paket yas maya
  • 1 Yumurta (beyazi icine, sarisi üzerine sürmek icin)
  • 4,5 su bardagi un
  • Beyaz peynir (icine)
  • Susam (üzerine)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak sütü biraz ilitin ve genis bir yogurma kabina dökün.
  2. Sütün üzerine mayayi, tuzu ve sekeri ekleyip elinizle karistirarak eritin, 10-15 dk. bekletin.
  3. Diger malzemeleride sirasiyla ekleyip iyice yogurun.
  4. Yogurdugunuz hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparin ve beze yapin.
  5. Yaptiginiz bezeyi avcunuzun ortasinda biraz acin, ortasina  beyaz peynir koyup kapatip elinizle yuvarlayin.
  6. Yaptiginiz pogacalari tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürüp biraz susam serpin, tepside 1 saat kadar mayalanmaya birakin.
  7. Mayalanmis pogacalari daha önceden isitilmis 200° firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

Not:Bu malzemelerden 1 tepsi pogaca cikiyor.

acma

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. Fatma
    Kas 09, 2014 @ 22:23:33

    Merhaba Sedacigim,

    bu tarifini denemek istiyorum ama yarim subardagi seker dogrumu acaba??

    Slm Fatma

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: