Havuc pastasi

havuc pastasi

Malzemeler

Keki icin:

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardagi seker
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • 2 Su bardagi cekilmis findik
  • 2 Su bardagi redelenmis havuc
  • 2 Vanilya sekeri
  • 2 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • hindistan cevizi (üzeri icin)

Muhallebisi icin:

  • 1 Litre süt
  • 4 Yemek kasigi toz seker
  • 2 paket vanilya sekeri
  • 4 Yemek kasigi un

Yapilisi:

  1. Ilk olarak pastanin kekini hazirlayin, büyük bir kabin icerisinde yumurta ve sekeri güzelce cirpin, ardindan diger malzemeleride sirasiyla ekleyip karistirin.
  2. Hazirladiginiz kek hamurunu yaglanmis büyük firin tepsisine dökün ve daha önceden isitilmis 180° li firinda pisirin.
  3. Kek sogurken muhallebiyi hazirlayin. Bir tencerenin icerisine sütü, sekeri, vanilya sekerini ve unu koyup karistirin, ocakta muhallebi kivamina gelene kadar karistirarak pisirin.
  4. Hazir olan muhallebiyi kekin üzerine yayin ve sogumaya birakin.
  5. Muhallebi kekin üzerinde soguyup donduktan sonra üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
  6. Pastayi servis yapmadan önce, arzuya göre bir bardak yardimiyla kesip servis yapabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: