Rulo Börek

Rulo börek

Malzemeler:

  • 3 Adet yufka
  • 3 Adet iri patates (haslanip rendelenmis)
  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • 1 Su bardagi rendelenmis beyaz peynir
  • 1 Su bardagi rendelenmis kasar peyniri
  • 1 Su bardagi yogurt
  • Yarim su bardagi süt
  • 1 Tatli kasigi tuz
  • 1 Tatli kasigi karabiber
  • 1 Tatli kasigi pulbiber
  • 1 Tatli kasigi kimyon
  • Yumurta sarisi (üzeri icin)
  • Susam (üzeri icin)

Yapilisi:

  1. Genis bir kabin icine rendelenmis patatesleri, yumurtayi, yagi, rendelenmis peynirleri, yogurdu, sütü ve baharatlari koyup iyice karistirin.
  2. Hazirladiginiz harci üc kata yetecek sekilde ayarlayin. Yufkalardan birini tezgaha serin ve harctan yufkanin her yerine gelecek sekilde yayin, ikinci yufkayi alip üzerine koyun ve tekrar harctan alip üzerine yayin, ücüncü yufkayida koyup kalan harci hertarafina güzelce yayin.
  3. Yufkanin uc kismindan baslayip, hafif sikistirarak yavas yavas rulo seklinde sarin.
  4. Hazirladiginiz rulo böregini 3 parcaya kesin, bir tepsiye alip buzluga koyun ve 1-2 saat bekletin. Böregin buzlukta biraz bekletilip donmasi, daha kolay kesmenize yardimci olacaktir.
  5. Buzlukta biraz donmus olan böregi bir parmak genisliginde kesin ve yan yatirip firin tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam serpin. Daha önceden 180° isitilmis firinda üzerleri kizarana kadar pisirin ve sicak sicak servis yapin.

Not: Bu böregi kesmeden ve pisirmeden önce buzlukta saklayabilirsiniz, ihtiyaciniz oldugunda 1-2 saat önce buzluktan cikarip kesip pisirebilirsiniz. Bu tariften 2 tepsi börek cikiyor.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

7 Yorum (+add yours?)

  1. sevim dgn
    Oca 10, 2012 @ 00:47:48

    tarif icin tesekkürler sedacim denedim ve nefis oldu
    senin elinden cikan tariflerle bayram ediyorum haberin ola
    misafirlerime yeni lezzetler tattiriyorum tekrar ck saol.

    Cevapla

  2. sevinç
    Oca 11, 2012 @ 00:06:22

    ya bu börek mis gibi görünüyo kesinlikle bende yapcam
    sevimcim saol gösterdigin icin
    ayrica seda hanim icinde ck tesekkr ediyorum ellerinize saglik
    takipteyim bundan sonra 🙂

    Cevapla

  3. Topcu Merve
    Nis 30, 2013 @ 16:52:41

    tarifiniz gerçekten çok hoşuma gitti elinize sağlık yarın bende yapıcam nefis görünüyor.

    Cevapla

  4. Nazlı
    Şub 14, 2014 @ 14:09:11

    nette dolaşırken görüntüsü hoşuma gittiği için yapmaya karar verdim.. şuan buzlukta pişirilmeyi bekliyor, umarım güzel olur.. değişik bir görüntü paylaştığınız için teşekkürler Seda Hanım 🙂

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: