Cilekli Cheesecake

cilekli cheesecake

Malzemeler

Tabani icin:

  • 1 Yumurta
  • 75 gr toz seker
  • 75 gr oda sicakliginda tereyagi
  • 185 gr un
  • 1 Kahve kasigi kabartma tozu

Üzeri icin:

  • 500 gr Quark (süzme yogurt)
  • 200 gr Schmand (labne peyniri)
  • 2 Yumurta
  • 1/2 Büyük kahve fincani aycicek yagi
  • 1 Büyük kahve fincani seker
  • 1 Büyük kahve fincani süt
  • 1 Paket vanilyali puding
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • Cilek (üzerine)
  • 1 Paket tart jölesi (üzerine)

Not:Quark ve Schmand bulamayanlar, Quark yerine süzme yogurt, Schmand yerinede labne peyniri kullanabilirler.

Yapilisi:

  1. Ilk olarak Cheesecake’kin tabani icin olan tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice karistirin, kelepceli yuvarlak kek kalibina margarin sürüp unlayin, tabani icin hazirladiginiz hamuru bir kasik yardimiyla kalibin tabanina yayin.
  2. Ayri bir kabin icerisine Quark’i (süzme yogurt), Schmand’i (labne peyniri), yumurtayi, vanilya sekerini, pudingi, sekeri, yagi ve sütü koyarak güzelce karistirin.
  3. Üzeri icin hazirladiginiz karisimi, taban hamurunun üzerine dökün.
  4. Daha önceden isitilmis 180° li firinda pisirin. Batiracaginiz kürdan veya bicak temiz cikincaya kadar pisirin.
  5. Pisen Cheesecake soguduktan sonra üzerine,  cilekleri kesip yerlestirin, cileklerin kararmamasi icin üzerine Tart jölesi yapip dökün.
  6. Servise kadar buzdolabinda sogumaya birakin.

cilekli cheesecake

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: