Humus

Humus

Malzemeler

  • Yarim kg haslanmis nohut
  • 1 Limonun suyu
  • 1 Dis sarimsak
  • 2 Yemek kasigi tahin
  • 3 Yemek kasigi aycicek yagi
  • 1 Yemek kasigi zeytin yagi
  • 3 Yemek kasigi su
  • 2 Cay kasigi tuz
  • 1 Cay kasigi kimyon
  • Süslemek icin:Maydanoz, salatalik, domates, tursu.

Yapilisi:

  1. Haslanmis nohutu ve suyu mutfak robotuna koyup püre kivamina gelene kadar cekin.
  2. Limon suyunu, dövülmüs sarimsagi, tahini ve yaglari püre kivamina gelmis nohutlarin üzerine ekleyin, ardindan tuzu ve kimyonuda koyup malzemeler birbirine iyice karisana kadar mutfak robotunda cekin.
  3. Hazir olan humusu genis bir salata tabagina catal yardimiyla düzelterek yayip üzerine biraz zeytin yagi gezdirin. Üzerine domates, salatalik ve tursu koyun, son olarakta maydanozu ince ince dograyip üzerine serpin.
  4. Arzuya göre humusun üzerini süslemek icin, aycicek yaginda biraz badem veya ceviz kavurun ocaktan almaya yakin bir tutam kirmizi tozbiber serpip  humusun üzerine dökün.

Not:Bu tariften yaklasik 3-4 tabak humus cikiyor, isterseniz kücük buzluk posetlerine koyup, buzlukta saklayabilirsiniz.

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. Trackback: Kahvalti Sofrasi « Seda'nin Mutfagindan
  2. Trackback: Kahvalti Sofrasi | Seda'nin Mutfagindan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: