Kafesli Elmali Tart

kafesli elmali tart

Malzemeler

Hamuru icin:

  • 1 Yumurta
  • 1 Corba kasigi pudra sekeri
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 Corba kasigi yogurt
  • 250 gr margarin (yumusatilmis)
  • 8 Kücük kahve fincani un
  • 1 Tatli kasigi kabartma tozu

Marmelati icin:

  • 3-4 Elma
  • 1 Cay bardagi seker
  • 1 Tatli kasigi tarcin
  • 1 Cay bardagi dövülmüs ceviz veya findik

Yapilisi:

  1. Ilk olarak elmalari soyun ve rendeleyin. Hazirladiginiz elma rendesini bir tencereye koyun, üzerine sekeri ekleyip karistirin ve kisik ateste su koymadan pisirin, soguduktan sonra cevizi ve tarcini ekleyip karistirin.
  2. Hamuru icin olan bütün malzemeleri genis bir yogurma kabinin icerisine koyun ve güzelce yogurun.
  3. Hazir olan hamurunuzu biri daha büyük olan 2 parcaya ayirin, büyük parcayi 25-30 cm capindaki tepsiye yerlestirin, hamuru elinizle düzeltip yayin ve tepsinin yarisina kadar cikarin.
  4. Daha önceden hazirlamis oldugunuz marmelati hamurun üzerine bir kasik yardimiyla yayin.
  5. Ayirdiginiz diger parca hamuru 8 parcaya bölün ve ince cubuklar yapip marmelatin üzerine kafes kafes yerlestirin.
  6. Hazir olan elmali tarti daha önceden isitilmis 180° li firinda pembelesene kadar pisirin.
  7. Elmali tart pistikten sonra üzerine pudra sekeri serpip servis yapin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: