Cilekli Yas Pasta

cilekli yas pasta

Malzemeler

Pandispanya icin:

  • 3 Yumurta
  • 3 Türk kahve fincani seker
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 Türk kahve fincani su
  • 4 Türk kahve fincani un
  • 1 Paket kabartma tozu

Ara Kremasi icin:

  • 500 ml süt
  • 1,5 Yemek kasigi un
  • 1,5 Yemek kasigi seker
  • Yarim su baradagi su
  • 2 Yemek kasigi nisasta
  • 200 gr cilek (arasina koymak icin)

Dis Kaplama Kremasi icin:

  • 200gr Schmand (tuzsuz labne peyniri)
  • 400gr Schlagsahne (yemek kremasi)
  • 3 Paket Sahnefest (krema sertlestirici)
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 3 Yemek kasigi seker

Not: Dis kaplamasi icin, alternatif olarak: 1 su bardağı süt ve 1 poset kremsanti’yi cirpip kullanabilirsiniz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak pandispanyayi hazirlayin. Yumurta ve sekeri derin bir kabin icerisine koyun ve seker eriyene kadar cirpin, pandispanya icin olan diger malzemeleride sirasiyla ekleyip tekrar cirpin.
  2. Hazirladiginiz pandispanya hamurunu istediginiz herhangi bir kaliba döktükten sonra daha önceden isitilmis 180°li firinda batiracaginiz kürdan veya bicak temiz cikincaya kadar pisirin. Pandispanyayi sogumaya birakin.
  3. Pandispanyaniz sogurken ilk önce dis kaplamasi icin olan kremayi hazirlayin. Derin bir kabin icerisine, Schmand’i (labne peyniri), yemek kremasini, krema sertlestiricisini, vanilya sekerini ve sekeri koyun. Bütün bu malzemeler katilasip krema kivamina gelene kadar cirpin ve buzdolabinda sogumaya birakin.
  4. Ara kremasini hazirlamak icin kücük bir tencereye sütü, unu ve sekeri koyup karistirin. Ocagin üzerinde sürekli karistiarak pisirin, ayri bir yerde yarim su bardagi suyun icerisinde,  2 yemek kasigi nisastayi ezin ve ocakta pismekte olan muhallebinin üzerine döküp karistirin, kaynayip muhallebi kivamina gelince ocaktan alin.(Ara kremasini pisirirken sürekli karistirmayi ihmal emeyin,dibi tutabilir) kremanizi sogumaya birakin.
  5. Sogumus olan pandispanyanizi ortadan ikiye kesin, isterseniz ücede bölebilirsiniz. (bana kalin geldigi icin ben üce böldüm)
  6. Cileklerinizi ince ince dilimleyin, kestiginiz pandispanya katlarina  önce ara kremasindan sürün, ardindanda dilimlediginiz cilekleri araliksiz yerlestirin.
  7. Son kalan pandispanyayi üzerine kapatin ve dis kaplamasi icin hazirlamis oldugunuz kremayi pastanin üzerine tamamen kaplayin. Kremadan biraz ayirip pastayi süslemede kullanabilirsiniz.
Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. meliha
    Şub 14, 2012 @ 22:08:55

    wawwwwwwwww sevgililer günü pastan harika olmus :))) bende yarin icin size kokos pasta yapiyorum :)))))

    Cevapla

    • seda
      Şub 14, 2012 @ 22:52:49

      tesekkür ederim canim baya özendim ama degdi. sana segililer günü pastamdan ayirdim tadina bakarsin yorumunu öyle yaparsin.senin pastanida cok merak ettim dogrusu:)

      Cevapla

  2. meliha
    Şub 15, 2012 @ 00:35:27

    insallah begenirsiniz, ben yapiyorum ama tadina hic bakmadim pastamin ama yiyenler cok begendiler 🙂 simdiden agzim sulandi hmmmmm yarin kücük bir catalla tadina bakarim artik bu kalpli pastanin 😉

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: