Manti Corbasi

manti corbasi

Malzemeler:

  • 1 Su bardagi yogurt
  • 2 Yemek kasigi un
  • 1 Yumurta
  • 2-3 yemek kasigi tuzlu yogurt (arzuya göre)
  • 1,5 lt su
  • 1 Su bardagi haslanmis nohut
  • 300gr hazir manti
  • Tuz
  • 2 Tatli kasigi tereyagi
  • 2 cay kasigi nane
  • 2 cay kasigi kirmizi toz biber

Not: Manti ev mantisidir,  daha sonra onunda tarifini ekliycem.

Yapilisi:

  1. Corba tenceresinin icerisine yogurdu, unu ve yumurtayi koyup güzelce cirpin.
  2. Tencereyi ocaga koyun, yogurdunuz isinmadan hemen üzerine 1,5 lt ilik su koyun ve cirpin, arzuya göre 2-3 yemek kasigi tuzlu yogurt koyabilirsiniz.
  3. Corbaniz kaynayinca icine tuzu ve mantilari ekleyip altini kisin.
  4. Mantilariniz biraz sisip üste cikmaya baslayinca, haslanmis nohududa ekleyin.
  5. Ayri bir yerde kücük bir tavada tereyagini eritip naneyi ve pul biberi koyun, biraz kizdirip hazir olan corbanizin üzerine gezdirin.
  6. Tencerenizi ocaktan alin ve corbanizi sicak olarak servis yapin.

manti corbasi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: