Kaymakli Kadayif

kaymakli kadayif

Malzemeler

  • 5oo gr Tel kadayif
  • Yarim paket margarin (125 gr)

Kaymagi icin:

  • 3 Su bardagi süt
  • 3,5 Yemek kasigi irmik (tepeleme)
  • 2 Yemek kasigi seker

 Serbeti icin:

  • 4 Su bardagi su
  • 3 Su bardagi seker
  • 1 Dilim limon

Yapilisi:

  1. Ilk olarak kaymagi pisirin. Sütü, sekeri ve irmigi tencereye koyup ocakta muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirarak pisirin.
  2. Serbeti icin olan malzemeleri tencereye koyup ocakta, kivamli bir serbet olana kadar kaynatin ve sogumaya birakin.
  3. Tel kadayifi iyice didikleyin, margarini eritip kadayifa ekleyin ve elinizle iyice harmanlayin. Margarinle iyice karismis olan kadayifi ikiye bölün, yarisini genis bir tavaya koyup elinizle bastirarak yayin, üzerine daha önceden hazirlamis oldugunuz kaymagi, kadayifin üzerini kaplayacak sekilde yayin ve ardindan kalan kadayifida üzerine koyup elinizle bastirarak düzlestirin.
  4. Hazirlamis oldugunuz kadayifi ocakta, kisik ateste önce altini, sonra kadayifi cevirip diger tarafini pisirin.
  5. Sicak kadayifin üzerine ilik serbeti dökün ve soguyunca üzerine antep fistigi serpip servis yapin.

Not: Kadayifi firindada pisirebilirsiniz. Kadayifi yuvarlak firin tepsisinde hazirlayin, ayni boyutta baska bir tepsiyi kadayifin üzerine bastirarak düzlesmesini saglayin. Kadayifi kizartmak icin firinin sadece alt kismini yakarak firina verin, kadayifin alti kizarinca firindan cikarip ayni boyuttaki tepsiye cevirip alt kismini kizartin….

kaymakli kadayif

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: