Pamuk Pogaca

pamuk pogaca

Malzemeler

  • 1 Su bardagi ilik süt
  • 1 Su bardagi ilik su
  • 1 Paket yas maya
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • 3 Yemek kasigi toz seker
  • 4 Cay kasigi tuz
  • Aldigi kadar un (yaklasik 1 kg)
  • Beyaz peynir (icine)
  • Yumurta sarisi (üzerine sürmek icin)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak ilik suyu ve sütü genis bir yogurma kabina dökün.
  2. Üzerine mayayi, tuzu ve sekeri ekleyip elinizle karistirarak eritin.
  3. Diger malzemeleride sirasiyla ekleyip iyice yogurun. Yumusak bir hamur olacak.
  4. Yogurdugunuz hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparin ve beze yapin.
  5. Yaptiginiz bezeyi avcunuzun ortasinda biraz acin, ortasina  beyaz peynir koyup kapatip elinizle yuvarlayin.
  6. Yaptiginiz pogacalari tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürün ve tepside 1 saat kadar mayalanmaya birakin.
  7. Mayalanmis pogacalari daha önceden isitilmis 180° firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

Not:Bu malzemelerden iki tepsi pogaca cikiyor.

pamuk pogaca

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: