Patatesli Patlican Kebabi

patatesli patlican kebabi

Malzemeler

  • 3 Tane patlican
  • 4 Tane patates
  • 3 Tane biber
  • 3 Tane domates

Köftesi icin:

  • 500 gr Kiyma
  • 1 Yumurta
  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 Dis sarimsak
  • 1 Tutam maydanoz
  • 2 Dilim bayat ekmek
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • 1 Tatli kasigi karabiber
  • 1,5 Tatli kasigi tuz
  • Yarim cay bardagi zeytin yagi

Sosu icin:

  • 2 Su bardagi su
  • 2 Yemek kasigi salca
  • 1 Tatli kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak patlican kebabinin köftesini hazirlayin. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, islatilip iyice sikilmis bayat ekmegi, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
  2. Patlicanlari alacali soyun ve birer parmak kalinliginda halka halka dograyin, patatesleride soyup halka halka dograyin. Daha önceden hazirlamis oldugunuz köfte harcindan yuvarlak köfteler yapin, yuvarlak firin tepsisine bir köfte bir patlican, bir köfte bir patates olacak sekilde dizin.
  3. Domatesleri halka halka dograyin, biberleride ortadan ikiye bölün. Hazirladiginiz domates ve biberleri patlican kebabinin üzerine dizip yarim cay bardagi zeytin yagini gezdirin. Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu patlican kebabinin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri iyice kizarana kadar pisirin.
  4. Sicak olarak servis yapin.

Not: Arzuya göre patlicanlari  ve patatesleri, tepsiye yerlestirmeden önce cok az yagda kizartabilirsiniz. Patlicanlari dilimledikten sonra aci olmasin diye 20 dk. kadar tuzlu suda bekletip kurulayin ve daha sonra tepsiye yerlestirin.

patlican kebabi

patlican kebabi

Reklamlar

13 Yorum (+add yours?)

  1. meliha
    Mar 14, 2012 @ 00:17:59

    ben bundan istiyorum 😦

    Cevapla

    • seda
      Mar 14, 2012 @ 02:20:48

      Ay caniiiiiiim istedigin bundan olsun, daha kolay ne var. Gelirken lavas ekmegi al söyle icine koyar dürüm yapariz. Sonra lööp lööp ………..:)

      Cevapla

  2. meliha
    Mar 14, 2012 @ 11:36:04

    pissssssss iyice canimi cektirdin yaaaaaaa :))))

    Cevapla

  3. sevim dgn
    Haz 07, 2012 @ 17:05:56

    bakmaz olaydim keske
    valla bende yarin alip yapicam hepsi cok güzel ve lezzetli görünüyolar.

    Cevapla

  4. Simge
    Eki 12, 2015 @ 06:13:34

    EDA HANIM TEPSİLİ YEMEK RESMİ BANA AİT GİDİN KENDİ YAPTIĞINIZ PATLICAN YEMEĞİNİN RESMİNİ KOYUN SİZ İNSANLARI KANDIRIYORSUNUZ!!!! LÜTFEN KALDIRIN O RESMİ!!!!

    Cevapla

    • sedaninmutfagindan
      Eki 12, 2015 @ 07:36:49

      SIMGE HANIM

      Ahlaksizca ve terbiyesizce iftira atarak bir insan evladinin ne kadar alcalabilecegini isbat ettiniz. Bu tarifi yaparken kac tane sahid var. Resmin orjinali bilgisayarda halen mevcut. Resimlerdeki tabaklar vs. hepsi duruyor.

      Hadi ispatlayin! Ispatlayamazsaniz, herkes kimin seref yoksunu oldugunu görsün.

      Sayfa yöneticisi.

      Cevapla

  5. Gülşen
    Ara 30, 2016 @ 08:11:33

    Ellerinize saglik cok guzel gorunuyor bu gun ne yapsam diye dusunuyordum. Sanirim karar verdim bende bundan yapacam .tarif icin cok sagolun seda hanim

    Cevapla

  6. Çağan
    Şub 09, 2017 @ 18:42:24

    Patlican ve patatesleri kizartmadan yapsak patatesli patlıcan kebabı içinde çiğ kalırlar mı? Köfteler daha hızlı piştiği için soruyorum.
    Teşekkürler

    Cevapla

  7. Ben sıdıka
    May 20, 2017 @ 14:38:44

    Çok teşekkür ederim güzel tarifler ver misiniz

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: