Köfteli Kabak Corbasi

köfteli kabak corbasi

Malzemeler:

Corba Icin:

  • 1 Su bardagi yogurt
  • 2 Yemek kasigi un
  • 1 Yumurta
  • 2-3 yemek kasigi tuzlu yogurt (arzuya göre)
  • 1,5 lt su
  • Tuz
  • 2 Avuc pirinc
  • 2 Tane kabak
  • 2 Tatli kasigi tereyagi
  • 2 cay kasigi nane
  • 2 cay kasigi kirmizi toz biber

Köfte Icin:

  • 300 gr Kiyma
  • 1 Tane rendelenmis sogan
  • Bayat ekmek ici
  • Yarim cay bardagi ince bulgur
  • Karabiber
  • Tuz

Yapilisi:

  1. Corba tenceresinin icerisine yogurdu, unu ve yumurtayi koyup güzelce cirpin.
  2. Tencereyi ocaga koyun, yogurdunuz isinmadan hemen üzerine 1,5 lt ilik su koyun ve cirpin, arzuya göre 2-3 yemek kasigi tuzlu yogurt koyabilirsiniz. (tuzlu yogurt corbanizin kesilmesini önler ve cok güzel bir lezzet katar)
  3. Corbaniz kaynayinca icine tuzu ve pirinci ekleyin, ardindan kabaklari soyup kücük kücük dograyin ve onuda corbaya ekleyin.
  4. Corbanin altini kisin, pirincler ve kabaklar iyice yumusayana kadar pisirin.
  5. Corbaniz ocakta piserken köftesini hazirlayin. Genis bir kabin icerisine kiymayi, rendelenmis sogani, islatip iyice siktiginiz bayat ekmek icini, yarim cay bardagi bulguru ve son olarak baharatlarida koyup iyice yogurun.
  6. Hazirlamis oldugunuz kiymadan kücük parcalar koparin ve elinizle yuvarlayip unlanmis bir tepsiye dizin.
  7. Ocakta olan corbanizi Blender’le krema kivamina gelene kadar ezin.
  8. Daha önceden hazirlamis oldugunuz köfteleri kaynar suda biraz haslayin ve kabak corbasina ilave edin. Bu sekilde bir taşım daha kaynatın.
  9. Ayri bir yerde kücük bir tavada tereyagini eritip naneyi ve pul biberi koyun ve biraz kizdirip hazir olan corbanizin üzerine gezdirin.
  10. Tencerenizi ocaktan alin ve corbanizi sicak olarak servis yapin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: