Milföylü Minik Pastalar

milföylü pastalar

Malzemeler

  • Tuzsuz milföy hamuru (20 tane kare milföy/Blätterteig)
  • Arzu ettiginiz bir meyve (cilek, seftali, mandalina, bögürtlen vs.)
  • Tart jölesi (Tortenguss)

 Kremasi icin:

  • 500 gr Quark (süzme yogurt veya labne)
  • 2 Yumurta
  • 1,5 Cay bardagi seker
  • 2 Yemek kasigi nisasta
  • 1 Vanilya sekeri

Yapilisi:

  1. Ilk olarak minik pastalarin kremasini hazirlayin. Bir kabin icine krema icin olan tüm malzemeleri koyup pürüzsüz bir kivama gelene kadar cirpin.
  2. Milföy hamurlarinizi buzluktan cikarip tezgahin üzerine koyun ve 10-15 dk kadar buzun cözülmesini bekleyin.
  3. Daha önceden hazirlamis oldugunuz kremayi milföy hamurlarinin üzerine paylastirin, üzerine arzu ettiginiz meyveden koyun. Ben konserve seftali kullandim.
  4. Milföylü kücük pastalariniza meyveleri yerlestirdikten sonra istediginiz sekli verin ve daha önceden isitilmis 180°li firinda kenarlari hafif kizarana kadar pisirin.
  5. Pastalariniz pistikten sonra tart jölesi hazirlayip üzerlerine dökün. Meyve konservesi kullandiysaniz, meyvenin suyuyla jöleyi hazirlayabilirsiniz.
  6. Soguyunca servis yapin.

Not: Kullanacaginiz meyve konserve degil tazeyse, pastalariniz pistikten sonra üzerine yerlestirin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: