Waffle

waffle

Malzemeler

  • 200 gr Margarin
  • 175 gr Seker (yaklasik 1 su bardagi)
  • 5 Adet yumurta
  • 1 Vanilya sekeri
  • Bir tutam tuz
  • 1 Tatli kasigi limon suyu
  • 350 ml Süt (1/5 su bardagindan biraz fazla)
  • 350 gr Un (3 su bardagi)
  • 1 Paket kabartma tozu

Yapilisi:

  1. Waffle hamurunu hazirlamak icin genis ve derin bir kabin icine seker ve yumurtalari koyup cirpin, ardindan margarini eritip üzerine ekleyin ve cirpmaya devam edin.
  2. Seker, yumurta ve margarin birbirine iyice karistiktan sonra diger malzemeleride sirasiyla ekleyin ve hepsi birbirine iyice karisina kadar cirpin.
  3. Hazir olan waffle hamurunuzu waffle makinasinda pisirin.
  4. Waffle pistikten sonra üzerine arzu ettiginiz meyve, cikolata, dondurma, recel veya pudra sekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

waffle

Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. Trackback: Waffle’li Visneli Yas Pasta « Seda'nin Mutfagindan
  2. Gülcan
    Şub 17, 2013 @ 15:00:44

    Merhaba.Pazar günü kızlarımla beraber yaptık.çok güzel oldu yalnız benim makinem yoktu ama bende çareler bitmez fırının ızgarası üzerinde hazırladım.Bizimle butarifi paylaştınız için çok teşekkürler size

    Cevapla

    • seda
      Şub 17, 2013 @ 21:39:05

      Asil ben size tesekkür ederim, tarifimi denemenize cok memnun oldum elinize saglik,firinin izgarasinda yapmaniz,cok enteresan bir fikir, yalniz merak ettim izgaranin üzerinde nasil yaptiniz,akip dökülmedimi 🙂

      Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: