Waffle’li Visneli Yas Pasta

waffleli yaspasta

Malzemeler

  • Waffle (hazir veya ev yapimi)
  • Visne kompostosu veya receli (rote grütze)

 Kremasi icin:

  • 200 gr Schmand (tuzsuz labne peyniri)
  • 400 gr Schlagsahne (yemek kremasi)
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 2 Paket Sahnefest (krema sertlestirici)
  • 3 Yemek kasigi seker

Not: Kremasi icin, alternatif olarak kremsanti yapip kullanabilirsiniz.

Yapilisi:

  1. Ilk olarak kremayi hazirlayin. Derin bir kabin icerisine, Schmand’i (labne peyniri), yemek kremasini, krema sertlestiricisini, vanilya sekerini ve sekeri koyun. Bütün bu malzemeler katilasip krema kivamina gelene kadar cirpin ve buzdolabinda sogumaya birakin.
  2. Kare borcamin icine wafflelari yerlestirin, ardindan daha önceden hazirlamis oldugunuz kremanin yarisini döküp yayin, waffellardan tekrar üzerine yerlestirin ve kremanin diger yarisinida ekleyin.
  3. Son olarak pastanizin üzerine visne kompotosundan dökün.
  4. Hazir olan pastanizi servise kadar buzdolabinda bekletin.

waffleli yas pasta

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. Pinar
    Ara 05, 2014 @ 21:41:12

    Merhaba bu waffle pastayi yaparken waffle yi sutle islatmamiz felan gerekmi

    Cevapla

    • sedaninmutfagindan
      Ara 05, 2014 @ 23:08:50

      Merhabalar pinarcim, ben bu pastayı yaparken waffle ‘lari islatmiyorum canim, kuru olmuyo tam kivaminda oluyor ama aldiginiz waffle’da bagli sanırım, isterseniz islatabilirsiniz….

      Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: