Kiymali Rulo Makarna

kiymali rulo makarna

Malzemeler

  • 1 Paket rulo makarna
  • 400 gr Kiyma
  • Yarim cay bardagi aycicek yagi
  • 1 Domates konservesi veya 4-5 tane domates rendesi
  • 1 Yemek kasigi domates salcasi
  • 1 Bezelye konservesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Rendelenmis kasar peyniri

Besamel sosu icin:

  • 2 Yemek kasigi margarin
  • 2 Yemek kasigi un
  • 2 Su bardagi süt
  • tuz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak kiymayi bir tencereye koyun ve kisik ateste suyunu cekene kadar kavurun.
  2. Kiymanin üzerine aycicek yagini ekleyip kavurmaya devam edin, ardindan domates konservesi ve domtes salcasinida ekleyip 5 dk. kadar daha kavurun.
  3. Ocakta kavrulmakta olan kiymanizin üzerine bezelye konservesi ve baharatlari ekleyip karistirin.
  4. Hazir olan kiyma harcini ocaktan alip sogumaya birakin.
  5. Besamel sosu icin margarini tencereye koyun ve ocakta eritin, ardindan üzerine unu ekleyip 1-2 dk kavurun.
  6. Kavrulan unun üzerine sütü ve tuzu ekleyin, kivami koyulasincaya kadar cirparak pisirin.
  7. Hazirladiginiz kiyma harcini rulo makarnanin icine bir cay kasigi yardimiyla doldurun ve borcama dizin.
  8. Doldurdugunuz rulo makarnalarin üzerine besamel sosunu dökerek yayin.
  9. Son olarak kasar rendesini üzerine serpin ve daha önceden isitilmis 180° li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
  10. Rulo makarnanizi sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: