Tavuklu Keskek

tavuklu keskek

Malzemeler

  • 1 Su bardagi asurelik bugday
  • 1 Su bardagi nohut
  • 3 Tane tavuk but
  • 1 Tane büyük kuru sogan
  • 2 Tatli kasigi biber salcasi
  • Tuz
  • Kimyon
  • Tereyagi (üzeri icin)
  • 1 Su bardagi ceviz (üzeri icin)
  • 1 Cay kasigi kirmizi toz biber

Yapilisi:

  1. Bugday ve nohutu yikayin, üzerine su koyup bir gece bekletin. Bugdayi, nohutu, tavuk butunu, soyup ikiye böldügünüz sogani, tuzu ve kimyonu düdüklü tencerenize koyun, üzerini bir parmak gececek kadar su ekleyip pisirin. Hem tavuk etinin hemde nohutla bugdayin cok iyi pisip dagilacak duruma gelmis olmasi lazim.
  2. Keskeginiz iyice pistikten sonra tavuk butlarini icinden cikarip derisinden ve kemiklerinden ayirip tekrar keskeginizin üzerine koyun. Eger keskeginizin suyu coksa birazini bir kaba ayirin.
  3. Keskege biber salcasini ekleyin ve kisik ateste bir tahta kasik yardimiyla macun kivamina gelene kadar döve döve karistirin, bu arada keskek suyunu iyice cekecektir ayirdiginiz sudan üzerine ilave edebilirsiniz.
  4. Keskek istediginiz kivama gelince genis bir tabaga döküp yayin.
  5. Bir tavanin icine tereyagi koyup eritin, cevizleri elinizle kirin ve erittiginiz tereyaginda biraz kavurun, ocaktan almaya yakin kirmizi tozbiber serpin ve keskeginizin üzerine gezdirin.
  6. Hazir olan nefis keskegi sicak sicak servis yapin.

tavuklu keskek

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: