Ali Nazik

ali nazik

Malzemeler

Sosu icin:

  • 400 gr Kiyma
  • 1 Tane kuru sogan
  • Yarim cay bardagi aycicek yagi
  • 2 Tane yesil biber
  • 3 Tane domates
  • 1 Yemek kasigi domates salcasi
  • Yarim cay bardagi su
  • Baharatlar: tuz, karabiber, kirmizi pul biber

Begendi icin:

  • 4 Tane patlican
  • 2 Su bardagi yogurt
  • 1 Dis sarimsak
  • Tuz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak begendi icin patlicanlari izgara veya firinda közleyip sogumaya birakin.
  2. Tencereyi ocaga alin, icine kiymayi koyup kisik ateste kavurun.
  3. Sogani yemeklik dograyin, kiyma suyunu cekmek üzereyken sogani ekleyip beraber kavurun.
  4. Kiyma ve soganlar kavrulurken aycicek yaginida üzerine ekleyin.
  5. Diger yandan biberleri dograyip kiymaya ilave edin. Domatesleri soyun, küp küp dograyip kavrulmakta olan kiymaya ekleyin.
  6. Domatesler suyunu cektikten sonra salcayi, tuzu, karabiberi, pul biberi ve suyu ekleyip kisik ateste 5-10 dakika pisirin.
  7. Sos piserken begendiyi hazirlayin.Közlenmis patlicanlari soyun ve bir bicak yardimiyla kücük kücük dograyin, ayri bir yerde  yogurdun icine dövülmüs sarimsak ve tuzu koyup catalla cirpin.
  8. Hazirladiginiz yogurt sosuyla patlicanlari genis bir tabakta güzelce karistirin.
  9. Hazir olan begendiyi genis bir servis tabagina alin.Üzerine pisen kiyma sosunu yayip servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: