Un Helvasi

un helvasi

Malzemeler

  • 250 gr Tereyagi
  • 2 Su bardagi un (tepeleme)
  • 2,5 Su bardagi süt
  • 1 Su bardagi seker
  • 1 Paket vanilya sekeri (arzuya göre)

Yapilisi:

  1. Un ve tereyagini genis bir tencereye koyup kisik ateste kavurun.
  2. Yaklasik  yarim saat sonra un biraz sulanmaya baslayacaktir, bu asamada kavurmaya devam edin.
  3. Unun rengi hafif koyulasmaya baslayinca, ayri bir kabin icine sütü, sekeri ve vanilya sekerini ekleyip seker eriyene kadar karistirin.
  4.  Kavrulmus olan unun üzerine hazir olan sütü bosaltin ve ocagin altini yüksek atese acin.
  5. Un sütü cekene kadar  hizli hizli karistirin, Katilasinca ocagin altini kapatin ve arzu ettiginiz bir borcama veya kaliba yayip sogumaya birakin.
  6. Helvaniz soguyunca üzerine tarcin ve findik kirigi serpip servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: