Yogurtlu Tavuk Corbasi

yogurtlu tavuk corbasi

Malzemeler:

  • 3 Tane tavuk but
  • 1 Su bardagi yogurt
  • 2 Yemek kasigi un
  • 1 Yumurta
  • 2-3 yemek kasigi tuzlu yogurt (arzuya göre)
  • 1,5 lt su (tavugun suyu)
  • 2 Avuc pirinc
  • 1 Su bardagi haslanmis nohut
  • Tuz
  • 2 Tatli kasigi tereyagi
  • 2 cay kasigi nane
  • 2 cay kasigi pul biber veya biber salcasi

Yapilisi:

  1. Öncelikle tavuk butlarini tencereye koyun üzerini örtecek kadar su ve birazda tuz koyup haslayin.
  2. Haslanan tavuklarin suyunu süzün, ve ayri bir yerde tavuklari didikleyip birakin. (Tavugun suyunu dökmeyin)
  3. Corba tenceresinin icine yogurdu, unu ve yumurtayi koyup güzelce cirpin.
  4. Tencereyi ocaga koyup altini acin ve hemen ardindan yogurt isinmadan 1,5 lt su ( tavugun suyu yeterli gelmezse normal suda ekleyebilirsiniz) ekleyip kaynamaya birakin.
  5. Corba kaynayinca icine iki avuc pirinc ve biraz tuz ekleyip altini kisin, pirincler yumusayip sisince haslanmis nohudu ve didiklenmis tavuklari ekleyin ve 5-10 dk. kadar daha ocakta birakin.
  6. Corbaniz ocakta piserken kücük bir tavada tereyagini eritip nane ve pulbiberi ekleyin, biraz kizdirip hazir olan corbanizin üzerine gezdirin.
  7. Tencereyi ocaktan alin ve corbanizi sicak olarak servis yapin.

Not: Eger tuzlu yogurdunuz varsa corbaya pirincleri eklemeden önce 2-3 yemek kasigi ekleyin, corbaniz hafif eksi ve cok lezzetli olacaktir

yogurtlu tavuk corbasi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: