Aglayan Yas Pasta

aglayan yas pasta

Malzemeler

Keki icin:

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardagi seker
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 4 Yemek kasigi süt
  • 3 Yemek kasigi kakao
  • 1 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1,5 Su bardagi süt (kek pistikten sonra ilikken üzerine dökmek icin)

 Kremasi icin:

  • 200 gr Schmand (tuzsuz labne peyniri)
  • 400 gr Schlagsahne (yemek kremasi)
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 2 Paket Sahnefest (krema sertlestirici)
  • 3 Yemek kasigi seker

Not: Kremasi icin, alternatif olarak: 1 su bardağı süt ve 1 poset kremsanti’yi cirpip kullanabilirsiniz

Sosu icin:

  • 2 Cay bardagi süt
  • 1 Cay  bardagi toz seker
  • 1 Tatli kasigi nisasta
  • 1 Yemek kasigi kakao
  • 200 gr Bitter cikolata

Yapilisi:

  1. Ilk olarak kremayi hazirlayin. Derin bir kabin icerisine, Schmand’i (labne peyniri), yemek kremasini, krema sertlestiricisini, vanilya sekerini ve sekeri koyun. Bütün bu malzemeler katilasip krema kivamina gelene kadar cirpin ve buzdolabinda sogumaya birakin.
  2. Derin ve genis bir kabin icerisine ilk önce yumurta ve sekeri koyup güzelce cirpin ardindan, diger malzemeleride sirasiyla ekleyip tekrar cirpin.
  3. Hazir olan kek hamurunuzu yaglanmis borcama döküp daha önceden isitilmis 180°li firinda pisirin.
  4. Kek pisip biraz iliyinca üzerine 1,5 su bardagi sütü dökün ve sogumaya birakin.
  5. Kekiniz soguyunca daha önceden hazirlamis oldugunuz karemayi güzelce üzerine yayin.
  6. Pastanizi buzdolabinda sogumaya birakin, bu arada sos icin süt ve sekeri kücük bir tencereye koyup kaynatin.
  7. Ayri bir yerde kücük bir kabin icinde nisasta ve kakaoyu biraz su ilave ederek eritin, bu karisimi kaynamakta olan süte ilave edip karistirin, üzerine bitter cikolatayi kücük kücük kirip ekleyin ve cikolata eriyene kadar karistirin.
  8. Cikolatali sos pistikten sonra ocaktan alin ve sogutun.
  9. Hazir olan sosunuzu pastanin üzerine dökün. Aglayan yas pastayi servise kadar buzdolabinda saklayin.

aglayan yas pasta

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: