Visne Recelli Kitirli Tart

visne recelli tart

Malzemeler

Hamuru icin:

  • 1 Yumurta
  • 1 Corba kasigi pudra sekeri
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 Corba kasigi yogurt
  • 250 gr margarin veya tereyagi (oda sicakliginda)
  • 8 Kücük kahve fincani un
  • 1 Tatli kasigi kabartma tozu

Arasi icin:

  • Visne receli (200 gr)

Kitiri icin:

  • 125 gr margarin (oda sicakliginda)
  • 2 Su bardagi un
  • 1 Su bardagi seker

Yapilisi:

  1. Hamuru icin olan bütün malzemeleri genis bir yogurma kabinin icerisine koyun ve güzelce yogurun.
  2. Hazir olan hamurunuzu yuvarlak borcama yerlestirin, hamuru elinizle düzeltip yayin ve tepsinin yarisina kadar cikarin
  3. Visne recelini hamurun üzerine bir kasik yardimiyla yayin.
  4. Ayri bir kabin icine kitiri icin olan malzemeleri koyun ufalayarak karistirin ve tartin üzerine serpin.
  5. Hazir olan tarti daha önceden isitilmis 180° li firinda pembelesene kadar pisirin.
  6. Visne recelli tartinizi soguduktan sonra kesip servis yapin.

Not: Visne receli yerine elma, frambuaz (bögürtlen) veya arzu ettiginiz baska birsey kullanabilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

4 Yorum (+add yours?)

  1. Anonim
    Eki 21, 2014 @ 10:42:16

    cok leziz oldu. herkes cok begendi tesekkur ederim tarif icin 🙂

    Cevapla

  2. Anonim
    Eki 16, 2016 @ 20:52:46

    Yaptık ama çok tatlı oldu ev yapımı reçel kullanıldığında bence şeker kullanmamak gerek.

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: