Giotto’lu Muzlu Yas Pasta

giottolu muzlu yas pasta

Malzemeler

Keki icin:

  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardagi seker
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • 1 Su bardagi süt
  • 2,5 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 Su bardagi ince cekilmis findik

Kremasi icin:

  • 1 Paket 200gr Schmand (labne peyniri)
  • 2 Paket 400gr Schlagsahne (yemek kremasi)
  • 2 Paket Sahnefest (krema sertlestirici)
  • 1 Vanilya sekeri
  • 4 Paket Giotto (Giotto bulamayanlar, Fiskobirlik findik ezmesinden 3-4 yemek kasigi koyup yapabilirler)
  • 4 Tane muz (arasina koymak icin)

Not: Schmand/Sauerrahm bulamayanlar icin, toplam 600gr Schlagsahne (yemek kremasi) ve 3 paket Sahnefest (krema sertlestirici) kullanabilir. Isterseniz hazir krema yada kremsanti kullanabilirsiniz.

Yapilisi:

  1. Ilk olarak Giotto’lari mikserde cekin, icine bir cay bardagi kirik findik ekleyip karistirin.
  2. Ayri bir yerde krema icin olan tüm malzemeleri katilasana kadar el mikseriyle cirpin.
  3. Giotto ve findik karisimini kasik yardimiyla hazirlamis oldugunuz kremaya döküp karistirin ve buzdolabinda sogumaya birakin.
  4. Derin bir kabin icine yumurtalari ve sekeri koyup 1-2 dk kadar cirpin, ardindan kek icin olan diger malzemeleride ekleyip tekrar cirpin.
  5. Yuvarlak kek kalibini yagladiktan sonra hazirlamis oldugunuz hamuru dökün ve daha önceden isitilmis 180°li firinda batiracaginiz kürdan temiz cikana kadar pisirin.
  6. Kekiniz pisip soguduktan sonra kenarini 1 cm icerden baslayarak bicakla daire cizin ve o cizdiginiz daireyi kasikla 1-2 cm oyun. Oydugunuz kek hamurunu blender ‘de cekip kenara ayirin. (ben blender’de cektigim kek hamuruna biraz kirik findik ekledim tadi güzel oldu ama pastayi keserken üzerinin biraz dagilmasina neden oldu, arzu ederseniz koyabilirsiniz)
  7. Kekin oydugunuz orta kismina muzlari ortadan ikiye kesip yerlestirin, daha sonra muzlarin üzerine daha önceden hazirladiginiz kremayi hafif yuvarlak olacak sekilde pastanin üzerine sürün, bu islemi tamamladiktan sonra blender’de cekip kenara ayirdiginz kek hamurunu elinize biraz biraz alip kremanin üzerine koyun.
  8. Arzu ederseniz pastanin üzerine cikolata eritip dökebilirsiniz.
  9. Hazir olan Giotto’lu yas pastanizi servise kadar buzdolabinda bekletin. Pastayi servisten bir gün önce yaparsaniz daha lezzetli olacaktir.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

7 Yorum (+add yours?)

  1. Feyza
    Haz 06, 2012 @ 23:33:44

    Pasta harika gözüküyor! Detayli anlatiminiz icin tesekkürler. Özellikle resimlerde her asamanin gözükmesi cok güzel ve aciklayici olmus, ellerinize saglik. Sitenizi yeni kesfettim, bundan sonra takip edecegim insaallah. Sevgiler..

    Cevapla

    • seda
      Haz 07, 2012 @ 12:55:01

      sitemi begenmenize cok sevindim, yazdiklariniz beni memnun etti,hepsini severek hazirliyorum böyle yorumlar almak beni motive ediyor.Bende size tesekkür ederim….sevgiler

      Cevapla

  2. Özlem
    Mar 30, 2013 @ 11:54:30

    Cok cok süper bit sekilde anlatilmis bir tariff ve cok güüuel görüntüsü var denicem. Tesekürler

    Cevapla

    • seda
      Mar 31, 2013 @ 11:15:45

      Cok tesekkür ederim canim, pastayi deneyen arkadaslarim var ve cok memnun kalmislar, tavsiye ederim nefis bir pasta, kendi tarifim…

      Cevapla

  3. serpil
    Eyl 23, 2013 @ 22:59:17

    denicem mutlaka cok güzel gözüküyoo seda hanim elinize saglik 😉

    Cevapla

  4. Anonim
    Ara 26, 2014 @ 11:42:53

    cok guzel gorunuyo ellerinize saglik

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: