Tuzlu ve Peynirli Kurabiye

tuzlu kurabiye

Malzemeler

  • 250 gr Margarin (oda sicakliginda)
  • 1 Su bardagi sivi yag
  • 1 Su bardagi su
  • 2 Adet yumurta (beyazi hamurun icine sarisi üzerine sürmek icin)
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Tatli kasigi toz seker
  • 1 Tatli kasigi tuz
  • 1 Yemek kasigi sirke veya limon suyu
  • 1 Kilo un
  • Beyaz peynir(icine)
  • Susam (üzerine)

Yapilisi:

  1. Hamuru icin olan malzemelerin hepsini genis bir yogurma kabina koyun.
  2. Hamurunuz kulak memesi yumusakliginda olana kadar yogurun.
  3. Hazir olan hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparin bir kismini pogaca gibi acip icine beyaz peynir koyun, bir kisminida arzu ettiginiz sekilde yapin.
  4. Hazir olan kurabiyelerinizin üzerine yumurta sarisi sürüp, susam serptikten sonra, daha önceden isitilmis 200° firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

tuzlu kurabiyeNot: Agizda dagilan ve uzun dayanan bir kurabiye, peynirli olani favorim.

Reklamlar

4 Yorum (+add yours?)

  1. Feyza
    May 07, 2013 @ 19:49:46

    Merhaba, kabartma tozlu tariflerde ilk defa su görüyorum. Acaba ne gibi bir fonksiyonu var suyun?

    Cevapla

  2. Feyza
    Kas 03, 2013 @ 18:57:06

    Veee buldum 🙂 iyi hatirlamisim tuzlu bir kurabiyeyle ilgiliydi galiba diye. Gec te olsa cevap icin tesekkürler..

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: