Cilekli Kup

cilekli kup

 Malzemeler:

Muhallebisi icin:

  • 1 lt süt
  • 400 gr Yemek kremasi (schlagsahne)
  • 2 Paket vanilya sekeri veya bir tutam damla sakizi
  • 6 Corba kasigi tepeleme nisasta
  • 6 Corba kasigi seker

Cilek sosu icin:

  • 500 gr Dogranmis cilek
  • 2 Su bardagi su
  • 1 Türk kahve fincani seker
  • 1 Türk kahve fincani nisasta

Yapilisi:

  1. Ilk olarak muhallebi icin gerekli olan malzemelerin hepsini bir tencereye koyun ve karistirin, daha sonra tencerenizi ocaga alin, yüksek ateste sürekli karistirarak pisirin.
  2. Muhallebiniz katilasip kaynamaya baslayinca ocaktan alin, el blenderiyle pürüzsüz bir kivama gelene kadar cekin.
  3. Hazir olan muhallebiyi kuplara paylastirin.
  4. Simdi sira cilek sosunu hazirlamada. Dogranmis cilekleri, sekeri, nisastayi, suyu bir tencereye koyup karistirin ve ocakta sürekli karistirarak katilasana kadar pisirin. Cilek sosu katilasip pistikten sonra ocaktan alin ve el blenderiyle püre kivamina gelene kadar ezin.
  5. Hazir olan cilek sosunuzu muhallebi koydugunuz kuplara paylastirin. Cilekli kuplariniz soguduktan sonra buzdolabina koyun.

Not: Arzu ederseniz bu tarifi kuplara degil büyük borcama döküp yapabilirsiniz. Buzdolabinda iyice soguduktan sonra keserek servis yapabilirsiniz. Ayni tarifi cilek yerine kiviyle yapabilirsiniz, cok güzel oluyor!

cilekli kup

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: