Ispanakli Börek

ispanakli börek

Malzemeler:

  • 5 Adet yufka
  • 500 gr ispanak
  • 2 Tane kuru sogan
  • 200 gr Beyaz peynir
  • 3 Adet yumurta
  • 1 Su bardagi yogurt
  • 1 Cay bardagi aycicek yagi
  • 2 Yemek kasigi eritilmis tereyagi
  • Tuz

Yapilisi:

  1. Sogani yemeklik dograyin ve genis bir tencerede biraz aycicek yagi koyarak, pembelesene kadar kavurun.
  2. Sogan kavrulurken, ispanaklari yikayip dograyin ve kavrulmus soganin üzerine dökün, tencerenizin kapagini kapatip ocaktan alin.
  3. 5-10 dk bekledikten sonra tencerenin kapagini acin ve bir kasik yardimiyla ispanagi karistirin. Ispanak soguduktan sonra beyaz peyniri catalla biraz ezip icine ekleyin.
  4. Ayri bir kabin icine yumurtayi, yogurdu, aycicek yagini, erimis tereyagini ve tuzu koyup ve güzelce cirpin.
  5. Yuvarlak büyük firin tepsisine yagli kagit serin, ardindan yufkanin birini büzüstürerek tepsiye yerlestirin, üzerine hazirlamis oldugunuz sostan kasikla döküp dagitin, üzerine iki yufka daha koyarak ayni islemi uygulayin. Ücüncü yufkadan sonra ispanagin tamamini yufka serili tepsiye dökün üzerine tekrar geri kalan yufkalarida aralarina sos koyarak tepsiye yerlestirin. Son olarak kalan sosuda en üste dökün ve daha önceden isitilmis 200°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.

ispanakli börek

ispanakli börek

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. Gönül
    Kas 20, 2013 @ 12:33:17

    çok güzel gözüküyor.Ben de şimdi deniyorum.Elinize sağlık

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: