Krep, Cizlak

krep

Malzemeler

  • 1/2 lt Süt
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • 1/2 Su bardagi seker
  • 1 Yumurta
  • 2 Su bardagi + 2 yemek kasigi un
  • 1 Paket kabartma tozu

Yapilisi:

  1. Krep hamurunu hazirlamak icin önce derin bir kabin icine sütü, aycicek yagini, sekeri, yumurtayi koyun ve 1-2 dk kadar cirpin, ardindan unu ve kabartma tozunu yavas yavas ilave edip tekrar cirpin, boza kivaminda bir hamur olacak.
  2. Teflon tavayi ocaga alin isininca biraz aycicek yagi sürün. Hazirladiginiz krep hamurundan bir kepce alin ve tavaya dökün, alt tarafi pisince üzeri gözenek gözenek oldugu zaman diger tarafini cevirin, iki tarafida pisince krepi servis tabagina alin.
  3. Hazir olan kreplerin üzerine cikolata, bal, recel vs. sürüp servis yapabilirsiniz.

Not: Arzu ederseniz krep hamuruna seker yerine biraz tuz koyarak ve serviside beyaz peynirle yapabilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: