Visneli Islak Kek

visneli islak kek

Malzemeler

  • 4 Yumurta
  • 1,5 Su bardagi seker
  • 1,5 Su bardagi aycicek yagi
  • 1,5 Su bardagi süt
  • 3 Yemek kasigi pasta kakaosu
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 2,5 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Kase visne

Yapilisi

  1. Derin bir kabin icine ilk olarak sekeri, yagi, sütü ve kakaoyu koyarak iyice cirpin, bu hazirladiginiz karisimdan iki su bardagi ayirin, geri kalan karisimin üzerine yumurtayi, vanilya sekerini, unu ve kabartma tozunu ekleyip cirpin.
  2. Hazir olan kek hamurunuza son olarak visneleride ekleyip bir kasik yardimiyla karistirin.
  3. Kek hamurunu yagladiginiz dikdörtgen borcama dökün ve daha önceden isitilmis 180°li firinda pisirin.
  4. Pisen visneli kekinizi sicak sicak istediginiz sekilde kesin. Daha önceden ayirdiginiz sosu kekin hertarafina gelecek sekilde dökün.
  5. Visneli islak keki, sosu tamamen icine cektikten sonra buzdolabinda sogumaya birakin.
  6. Arzu ederseniz vanilyali dondurmayla servis yapabilirsiniz.

Not: Arzu ederseniz malzemelerdeki sütün yerine siyah cay yapip kullanabilirsiniz, o zaman islak kek degil cayli kek olur, oda ayri bir lezzet.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. tuba tabak
    Haz 26, 2012 @ 12:46:10

    cok israr ettin yaz diye tamam benimkinden güzel olmus …

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: