Nisastali Katmer Börek

katmer börek

Malzemeler:

  • 1 Su bardagi sivi yag
  • 3 Corba kasigi yogurt
  • 1/2 Su bardagi süt
  • 1 Yumurta
  • 4,5 Su bardagi un
  • Un ve nisasta (hamuru acmak icin)
  • Beyaz peynir (ic harci icin)
  • Biraz maydanoz (ic harci icin)

Yapilisi:

  1. Unu genis bir yogurma kabina koyun, ardindan üzerine hamur icin gerekli olan malzemelerin hepsini koyup yogurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip beze yapin.
  3. Bir kasenin icine esit miktarda un ve nisasta koyup karistirin.
  4. Ic harci icin olan maydanozu ince ince dograyin, beyaz peyniride elinizle parcalayip maydanozun üstüne ekleyin ve karistirin.
  5. Hazirladiginiz hamur bezelerini tek tek aralarina nisasta ve un karisimindan serperek, pasta tabagi büyüklügünde acin.
  6. Actiginiz hamurlardan 3 tanesini üst üste koyun ve tek parca haline gelene kadar acin, actiginiz hamurun üzerini bir firca yardimiyla yaglayip yarim ay seklinde ikiye katlayin. Uzun olan kismina ic harcindan koyup rulo seklinde sarin.
  7. Buraya kadar yaptiginz islemi diger bezelerede uygulayin ve hazirladiginiz rulolari istediginiz sekilde yagli kagit serili tepsiye yerlestirin.
  8. Hazir olan katmer böreginizi daha önceden isitilmis 200°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: