Cevizli Irmik Helvasi

irmik helvasi

Malzemeler

  • 100 gr Tereyagi
  • 1,5 su bardagi irmik
  • 1 Su bardagi süt
  • 1 Su bardagi su
  • 1 Su bardagi seker + 2 yemek kasigi
  • 1 Su bardagi ceviz
  • 1 Paket vanilya sekeri (arzu ederseniz)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak cevizleri elinizle üce dörde bölün, cevizleri genis bir tavaya koyun, üzerine tereyagini ve irmigi ekleyip kisik ateste yaklasik 30-40 dk.  irmigin ve cevizlerin rengi degisene kadar kavurun.
  2. Derin bir kabin icine bir su bardagi sütü, bir su bardagi sekeri, bir su bardagi suyu ve vanilya sekerini koyup seker eriyene kadar karistirin.
  3. Hazirladiginiz süt ve su karisimini, pisen irmigin üzerine döküp kaynayincaya kadar karistirin.
  4. Irmik kaynayinca tavanin kapagini kapatin ve suyunu cekene kadar ocakta birakin.
  5. Irmik helvasi suyunu cekince ocagin altini kapatip 2 yemek kasigi sekeri üzerine serpin.
  6. Hazir olan irmik helvasini sicak sicak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. emine
    Tem 31, 2013 @ 14:08:44

    ELİNE SAĞLIK OLSADA İFTARDAN SONRA YESEMM 🙂

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: