Tuzlu Pastane Kurabiyesi

pastane kurabiyesi

Malzemeler

  • 125 gr Margarin (oda sicakliginda)
  • 1 Cay bardagi sivi yag
  • 1/2 Cay bardagi su
  • 1 Yumurta (beyazi icine, sarisi üzerine)
  • 2 Yemek kasigi toz seker
  • 2 Cay kasigi tuz
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Aldigi kadar un (kulak memesi yumusakliginda)
  • Cörek otu (üzerine serpmek icin)

Yapilisi:

  1. Hamuru icin olan malzemelerin hepsini genis bir yogurma kabina koyun.
  2. Hamurunuz kulak memesi yumusakliginda olana kadar yogurun.
  3. Hazir olan hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparin ve arzu ettiginiz sekillerde yapip, yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin.
  4. Hazir olan kurabiyelerinizin üzerine yumurta sarisi sürüp, cörek otu serptikten sonra, daha önceden isitilmis 180° firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

Not:Gercekten cok lezztli agizda dagilan bir kurabiye.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: