Sütlü Nuriye

sütlü nuriye

Malzemeler

  • 1 Paket baklavalik yufka
  • 1 Paket tereyagi (250 gr)
  • 200 Gr kirik findik

 Serbeti icin:

  • 1 Lt süt
  • 1,5 Su bardagi seker

Yapilisi:

  1. Ilk olarak tereyagini eritin, dikdörtgen borcami firca yardimiyla tereyagi sürün.
  2. Baklava yufkasindan borcamin büyüklügünde parca alip yerlestirin, üzerine fircayla tereyagi sürün ve bu isleme yufkalarin yarisi bitene kadar devam edin.
  3. Kirik findiklari serpin ve kalan yufkalarida ayni sekilde aralarina tereyagi sürerek yerlestirin, son olarak en üstünede tereyagi sürün ve baklavadan biraz daha büyük kareler kesip daha önceden isitilmis 180°li firinda üzeri hafif kizarana kadar pisirin.
  4. Serbeti icin olan malzemeleri tencereye koyup ocakta ilitin.
  5. Pisen tatlinizi 15 dk. kadar disarda bekletin ve ilik olan serbeti üzerine dökün.
  6. Hazir olan sütlü nuriyeyi soguduktan sonra hindistan cevizi serperek servis yapin.

Not: Serbetli tatliyi bol sekerli seviyorsaniz, serbetteki seker miktarini arttirabilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

4 Yorum (+add yours?)

  1. sevim dgn
    Ağu 15, 2012 @ 11:40:00

    sedacim bu nuriye ablada cok lezzetli görünüyo
    agzim acik baka duruyorum ellerine saglik fevkiladenin fevkinde lezzetler cikiyor elinden diyecek söz bulamiyorum sana

    Cevapla

  2. Selma
    Eyl 14, 2012 @ 14:17:55

    Serbeti kaynatmiyormuyuz? Sadece ilitiyormuyuz. Seda hanim aciklama yaparsaniz cok sevinirim.

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: