Yassi-Tas Kadayif

yassi-tas kadayif

Malzemeler

  • 200 Gr iri cekilmis ceviz
  • 1 Yemek kasigi seker
  • 2 Tatli kasigi tarcin
  • 1 Lt aycicek yagi (kizartmak icin)

Hamuru icin:

  • 3 Su bardagi süt
  • 1 Su bardagi su
  • 1 Yemek kasigi seker
  • 1 Tatli kasigi tuz
  • 4 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu

 Serbeti icin:

  • 4 Su bardagi su
  • 3 Su bardagi seker
  • 1 Cay kasigi limon suyu

Yapilisi:

  1. Ilk olarak serbeti icin olan malzemeleri tencereye koyup ocakta, kivamli bir serbet olana kadar kaynatin ve sogumaya birakin. (serbeti ocaktan almadan 5 dk önce limonun suyunu ekleyin)
  2. Hamur icin olan malzemelerin hepsini bir kabin icinde, pürüzsüz bir kivama gelene kadar cirpin. Krep hamuru gibi bir hamur olacak.
  3. Teflon  tavayi ocaga alin, biraz aycicek yagi sürün, isininca hazirladiginiz hamurdan kücük bir kepce alip düzelterek tavaya dökün, alt tarafi pisince üzeri gözenek gözenek olacaktir, bir yüzünü pisirip ocaktan alin. Bu isleme hamurunuz bitene kadar devam edin, tas kadayiflari pecete serili genis bir tepsiye koyun.
  4. Bir tabagin icinde cevizi, sekeri ve tarcini karistirin, kadayiflar soguduktan sonra, pismemis olan tarafina ceviz karisimindan 1 tatli kasigi koyup uc kisimlarina bastirarak pogaca gibi kapatin (uc kismini iyice yapistirin ki kizartirken acilmasin). Diger kadayiflarada ayni islemi uygulayin.
  5. Hazirladiginiz tas kadayiflari kizgin yagda kizartin ve daha önceden hazirladiginiz soguk serbetin icine atin. Kadayiflari serbetin icinde 1-2 dk. bekletip cikarin. Üzerine antep fistigi döküp servis yapin.

Not: Bu ölcüyle benim yaptigim büyüklükte, yaklasik 50 tane tas kadayif cikiyor. Tas kadayiflari yiyeceginiz zaman yapmanizi tavsiye ederim, sicak sicak cok lezzetli oluyor….

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

6 Yorum (+add yours?)

  1. serpil
    Ağu 04, 2013 @ 17:03:03

    Tas kadayifi hatayimizin güzel tatlilarindan almanyada hamurunu bulamadigimiz icin yapamiyorduk ama bu tarifi görünce cok sevindim cok sevdigim tatlidir cok tesekkürler seda hanim sizi tanidigima sevindim .yapiyorum simdi 🙂

    Cevapla

  2. Ebruli Kedi
    Oca 16, 2015 @ 09:06:14

    Seda Hanım,
    Bunun hamurunda yumurta yok mu?

    Cevapla

  3. esra
    May 13, 2015 @ 22:48:36

    1 gün önceden yapsak nasıl olur kötü olurmu

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: