Hindistan Ceviz’li Makaron

Hindistan cevizli makaron

Malzemeler

  • 4 Adet yumurtanin beyazi
  • 200 Gr hindistan cevizi
  • 1 Su bardagi seker
  • 1,5 Cay kasigi tarcin
  • Oblaten (cok ince kagit helva) arzu ederseniz

Yapilisi:

  • Ilk olarak yumurtanin beyazlarini katilasip krema haline gelene kadar cirpin.
  • Sekeri cirpmis oldugunuz yumurta beyazina cok yavas bir sekilde ilave edin ve bir kasik yardimiyla assagidan yukari dogru dikkatlica karistirin.
  • Hindistan cevizi ve tarcinida ayni sekilde yavas yavas ilave edip karistirin. (kremanin sönmemesine özen gösterin)
  • Yagli kagit serili tepsiye oblaten ‘lari dizin (kurabiyeyi oblaten’siz yapabilirsiniz, heryerde bulunmuyor)
  • Oblaten’larin üzerine hazirlamis oldugunuz karisimdan birer tatli kasigi koyun (dondurma kasiginiz varsa onunla koyabilirsiniz)
  • Hazirladiginiz hindistan cevizli makaronlari daha önceden isitilmis 170°li firinda üzeri hafif pembelesene kadar pisirin.
  • Makaronlar soguduktan sonra tepsiden alin, arzu ederseniz cikolatayi benmari usulü eritip üzerini süslüyebilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: