Sini Köftesi

sini köftesi

Malzemeler

Köftesi icin:

  • 3 Su bardagi bulgur
  • 2 Su bardagi ilik su
  • 2 Yemek kasigi biber salcasi
  • 1 Yemek kasigi domates salcasi
  • 2 Adet haslanmis patates
  •  Tuz
  • Reyhan
  • Kimyon
  • 1 Su bardagi un

Ic harci icin:

  • 500 Gr kiyma
  • 1/2 Cay bardagi aycicek yagi
  • 2 Adet kuru sogan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Yarim demet maydanoz (arzu ederseniz)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak sini köftesinin ic harcini hazirlamakla baslayin. Tencereye kiymayi koyun ve kisik ateste suyunu cekene kadar kavurun.
  2. Kavrulan kiymanin suyu bitince icine aycicek yagini ve ince dogranmis sogani koyun.
  3. Kiymanin icinde soganlar biraz pisince baharatlari ekleyin, ince dogranmis maydanozu ekleyip tencereyi ocaktan alin. Hazir olan kiyma harcini bir kenarda sogumaya birakin.
  4. Bulguru büyük yogurma kabinda ilik suyla islatip 10 dk. bekletin. Islanan bulgura, haslanmis patatesi, salcayi ve baharatlari ekleyip güzelce yogurun.
  5. Köfteyi yogururken yaniniza bir kasede ilik su alin ve ara ara cok az su koyun, köfte hamur kivamina gelene kadar yogurun. Son olarak unuda ekleyin ve biraz daha yogurun.
  6. Hazir olan köfteyi ikiye bölün yarisi köftenin alt kismi diger yarisida üst kismi icin kullanilacak.
  7. Sini köftenizi pisireceginiz tepsiyi aycicek yagiyla yaglayin, köfteden yumurta büyüklügünde parcalar koparin ve avcunuzun icinde yassilastirip tepsiye yerlestirin, (bu islemi yaparken arada elinizi islatin) son olarak elinizle bastirarak bosluklari kapatip köfteyi düzlestirin.
  8. Tepsiye yerlestirdiginiz köftenin üzerine hazirlamis oldugunuz ic harcinin tamamini serin, köftenin diger yarisini alt kismindaki gibi ayni islemi yaparak üstünü kapatin.
  9. Hazir olan köfteyi baklava seklinde kesin ve her bir dilimin üzerini bicakla cizin, son olarak en üstüne bolca zeytin yagi gezdirin ve daha önceden isitilmis 180°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
  10. Sini köftesini sicak olarak servis edin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Yorum bırakın