Ev Yapimi Iskender

iskender

Malzemeler

  • 500 gr Et
  • 2 Yemek kasigi domates salcasi
  • 1,5 su bardagi su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Adet pide
  • 1 Paket (250) gr tereyagi
  • Yogurt (üzeri icin)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak eti buzlukta biraz dondurun, biraz donmus olan et daha kolay dogranacaktir.
  2. Eti cok ince ince dograyin ve tavaya koyup kisik ateste, suyunu cekene kadar kavurun, et suyunu cektikten sonra biraz aycicek yagi ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Etin üzerine salcayi ve suyu ekleyip kavurma islemine devam edin, ardindan tuzunu, karabiberini ekleyin ve tavanin kapagini kapatip yarim saat kadar ocakta birakin.
  4. Pideyi kücük kareler seklinde dograyip borcama koyun, tereyaginin yarisini eritip üzerine dökün ve 180°li firinda üzeri kizarana kadar birakin.
  5. Pideler firinda kizardiktan sonra hazir olan eti üzerine yayin, tereyaginin diger yarisini eritin ve etin üzerine gezdirin.
  6. Arzu ettiginiz miktarda yogurda, tuz ekleyip biraz cirpin ve iskenderin bir kenarina dökün.
  7. Hazir olan iskenderi sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: