Visneli Tart

visneli tart

Malzemeler

Hamuru icin:

  • 125 gr Margarin (oda sicakliginda)
  • 1 Yumurta
  • 1 Cay bardagi pudra sekeri
  • 2 Su bardagi un
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 Tatli kasigi kabartma tozu

Üzeri icin:

  • 1 Paket toz vanilyali puding
  • 2 Su bardagi süt
  • 3 Yemek kasigi seker
  • 1 Paket tuzsuz labne peyniri (schmand)
  • 1 Kavanoz visne (cam kavanozda sivi serbet icinde satiliyor)
  • 1 Paket tart jölesi (tortenguss)

Yapilisi:

  1. Hamuru icin olan bütün malzemeleri genis bir yogurma kabinin icerisine koyun ve güzelce yogurun.
  2. Hazir olan hamurunuzu tart kalibina yerlestirin, hamuru elinizle düzeltip yayin ve tepsinin yarisina kadar cikarin
  3. Hamurun üzerine catalla delikler yapin.
  4. Tart hamurunu daha önceden isitilmis 170° li firinda pembelesene kadar pisirin.
  5. Vanilyali pudingi, sütü ve sekeri ocakta karistirarak pisirin, sogduktan sonra icine labneyi koyup karistirin.
  6. Hazir olan tart hamurunuzun üzerine, pudungi döküp yayin.
  7. Serbet icerisinde olan visneleri süzün ve tartin üzerine yerlestirin.
  8. Süzdügünüz visne suyuna tart jölesi koyup ocakta kaynayana kadar pisirin ve visnelerin üzerine dökün. (tart jölesi yerine nisasta kullanabilirsiniz)
  9. Hazir olan visneli tarti soguk olarak servis yapin.

Not: Visneli Tarti arzu ettiginiz baska bir meyveylede yapabilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: