Balkabagi Tatlisi

kabak tatlisi

Malzemeler

  • 500 gr Balkabagi (soyulmus ve ayiklanmis)
  • 1,5 Su bardagi seker
  • Cekilmis ceviz veya findik (üzeri icin)

Yapilisi

  1. Soyulmus ve ayiklanmis balkabagini ister kare seklinde kesin veya isterseniz benim yaptigim gibi dilimleyin.
  2. Dilimlenmis kabaklari genis bir tencereye koyun, üzerine sekeri ilave edip tencerenin kapagini kapatin.
  3. Kabaklari bu sekilde 3-4 saat bekletin, bu zaman zarfinda kabaklar sulanacaktir.
  4. Tencereyi ocaga alip kisik ateste, kapagini acmadan kabaklar yumusayip, suyu azalana kadar pisirin.
  5. Catalla pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz, cok yumusak olmamasi lazim.
  6. Hazir olan kabak tatlisini arzuya göre biraz tarcin ve cevizle veya findikla servis yapabilirsiniz.

kabak tatlisi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: