Domates Konservesi

domates konservesi

Malzemeler

  • 5 kg Domates
  • 1 Yemek kasigi tuz
  • 3 Yemek kasigi aycicek yagi

Yapilisi:

  1. Ilk olarak domateslerin kabuklarinin kolay soyulmasi icin, domatesleri kaynar suyun icine koyup biraz bekletin.
  2. Domateslerin kabuklarini soyduktan sonra küp küp dograyin.
  3. Genis bir tencerenin icine domatesleri koyun, üzerine tuz ve aycicek yagi ekleyerek ocakta kaynamaya birakin.
  4. Domatesler kaynamaya basladiktan sonra 10-15 dk.  kadar daha pisirin.
  5. Kaynamakta olan domatesleri temiz kavanozlara doldurun.
  6. Kavanozlarin kapagini hic beklemeden birer birer hemen kapatip, temiz bir havlunun üzerine ters cevirin ve ertesi güne kadar bekletin.
  7. Kavanozlar soguyana kadar yerlerinden kaldirmayin, ertesi günü hazir olan domates konservelerini günes görmeyen bir yerde saklayin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: