Menemen Konservesi

menemen konservesi

Malzemeler

  • 3 kg Domates
  • 1/2 kg Yesil biber
  • 1 Tatli kasigi tuz
  • 3 Yemek kasigi aycicek yagi

Yapilisi:

  1. Ilk olarak domateslerin kabuklarinin kolay soyulmasi icin, domatesleri kaynar suyun icine koyup biraz bekletin.
  2. Domatesler sicak suda beklerken, biberleri yikayip arzu ettiginiz sekilde dograyin.
  3. Domateslerin kabuklarini soyduktan sonra küp küp dograyin.
  4. Genis bir tencerenin icine aycicek yagini ve biberleri koyup biraz pisirin, ardindan domatesleri ve tuzu ekleyerek, ocakta kaynamaya birakin.
  5. Domatesler ve biberler, kaynamaya basladiktan sonra 10-15 dk.  kadar daha pisirin.
  6. Kaynamakta olan domates ve biberleri temiz kavanozlara doldurun.
  7. Kavanozlarin kapagini hic beklemeden birer birer hemen kapatip, temiz bir havlunun üzerine ters cevirin ve ertesi güne kadar bekletin.
  8. Kavanozlar soguyana kadar yerlerinden kaldirmayin, ertesi günü hazir olan menemen konservelerini günes görmeyen bir yerde saklayin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: