Hashasli,Tahinli Cörek

hashasli cörek

Malzemeler

Hamuru Icin:

  • 2 Su bardagi ilik süt
  • 1 Tane yas maya
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • 1/2 su bardagi seker
  • 2 Tatli kasigi tuz
  • 1 Adet yumurta (sarisi üzerine sürmek icin)
  • 7 Su bardagi un

Ic Malzemesi Icin:

  • 2 Su bardagi hashas ezmesi
  • 1 Cay bardagi aycicek yagi
  • 2 Yemek kasigi tahin
  • 3 Yemek kasigi pekmez
  • 200 Gr iri cekilmis ceviz (üzerine)

Not: Ic malzemenizi pekmez ve tahin eklemedende hazirlayabilirsiniz.

Yapilisi:

  1. Ilk olarak sütü genis bir yogurma kabina dökün.
  2. Üzerine mayayi, tuzu ve sekeri ekleyip elinizle karistirarak eritin.
  3. Diger malzemeleride sirasiyla ekleyip iyice yogurun. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur olacak.
  4. Hazir olan hamurunuzun üzerini örtün ve 1-2 saat kadar mayalanmaya birakin.
  5. Hamur mayalanirken ic malzemesini hazirlayin, hashas ezmesini, aycicek yagini, tahini ve pekmezi bir kabin icine koyup bütün malzemeler birbiriyle özlesene kadar iyice karistirin.
  6. Mayalanmis olan hamuru 3 parcaya bölüp beze yapin, bezenin birini tezgahin üzerinde merdaneyle acin, hazirlamis oldugunuz hashasli harctan bir kasik yardimiyla, hamurun hertarafina güzelce sürün, en üstede ceviz serpin, ikinci bezeyide ayni sekilde merdaneyle acin ve digerinin üzerine serin, hashasli harctan sürüp ceviz serpin, son olarak ücüncü bezeyide acip digerinin üzerine serin, kalan hashas ezmesini ve cevizide üzerine serpin.
  7. Hazir olan hashasli hamuru bir kenardan baslayarak iki parmak kalinliginda yukardan asagiya dogru bir bicak yardimiyla kesin, kestiginiz parcayi simit gibi burun ve bir uctan basliyarak cevirerek sarin, bütün hamur bitene kadar ayni islemi yapin.
  8. Hazirladiginiz hashasli katmerleri yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin, üzerine yumurta sarisi ve arzu ederseniz kuru hashas serpin. Tepside yarim saat kadar beklettikten sonra 180°li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

Not: Cörekler pistiten ve soguduktan sonra teker teker buzluk posetlerine koyup uzun süre  buzlukta sakliyabilirsiniz. Servis yapacaginiz gün buzluktan cikarin ve bir kenarda buzu cözülene kadar bekletin, daha sonra biraz firinda isitin, ilk günkü gibi taze ve lezzetli oluyor…

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

14 Yorum (+add yours?)

  1. hanifeferide
    Eki 09, 2012 @ 10:55:11

    mayalı lezzetleri çok severim eline sağlık http://hanife1.blogspot.com/

    Cevapla

  2. Trackback: Kahvalti Sofrasi « Seda'nin Mutfagindan
  3. sule
    Oca 16, 2013 @ 22:16:33

    Hasah nerden bulabirim acaba cok begendim denemek isterim

    Cevapla

    • seda
      Oca 17, 2013 @ 20:15:03

      Hashasi tüm türk market ve bakkallardan bulabilirsin canim, herkese tavsiye edebilecegim harika bir lezzet, kendi özel tarifimdir 🙂

      Cevapla

  4. Trackback: Kahvalti Sofrasi « Seda'nin Mutfagindan
  5. naz
    Şub 01, 2013 @ 12:30:52

    ellerine sağlık çok güzel görükuyor mutlaka yapcam..

    Cevapla

  6. Trackback: Kahvalti Sofrasi | Seda'nin Mutfagindan
  7. Anonim
    Tem 22, 2016 @ 12:57:42

    yaş maya yerine kuru maya olur mu ?

    Cevapla

  8. anadolu kartalı
    Şub 11, 2017 @ 12:19:21

    video şekli yok mu annem yapıcak da … çoğu cevizli yapıyor nasıl oluyor acaba

    Cevapla

  9. anadolu kartalı
    Şub 11, 2017 @ 13:43:19

    kaç bezenden oluşuyor muş ve nasıl oluyormuş annem soruyor da kusura bakmayın 🙂

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: