Cevizli Kadayif

cevizli kadayif

Malzemeler

  • 5oo gr Tel kadayif
  • Yarim paket margarin (200 gr)
  • 150 Gr iri cekilmis ceviz (arasi icin)

 Serbeti icin:

  • 4 Su bardagi su
  • 3 Su bardagi seker
  • 1 Tatli kasigi limon suyu

Yapilisi:

  1. Ilk olarak serbeti hazirlayin, sekeri ve suyu tencereye koyup ocakta kivamli bir serbet olana kadar kaynatin, limon suyunu serbeti ocaktan almadan 5-10 dk. önce ekleyin. Hazir olan serbeti, sogumaya birakin.
  2. Tel kadayifi iyice didikleyin, margarini eritip kadayifa ekleyin ve elinizle iyice harmanlayin. Margarinle iyice karismis olan kadayifi ikiye bölün, yarisini genis bir tavaya koyup elinizle bastirarak yayin, üzerine iri cekilmis cevizi, kadayifin üzerini kaplayacak sekilde yayin ve ardindan kalan kadayifida üzerine koyup elinizle bastirarak düzlestirin.
  3. Hazirlamis oldugunuz kadayifi ocakta, kisik ateste altini iyice kizartin sonra kadayifi cevirip diger tarafini kizartin. Kadayifi tavanizin büyüklügünde bir kapak yardimiyla cevirebilirsiniz.
  4. Sicak kadayifin üzerine ilik serbeti dökün ve soguyunca üzerine antep fistigi serpip servis yapin.

Not: Kadayifi firindada pisirebilirsiniz. Kadayifi yuvarlak firin tepsisinde hazirlayin, ayni boyutta baska bir tepsiyi kadayifin üzerine bastirarak düzlesmesini saglayin. Kadayifi kizartmak icin firinin sadece alt kismini yakarak firina verin, kadayifin alti kizarinca firindan cikarip ayni boyuttaki tepsiye cevirip alt kismini kizartin….

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: