Nisastali Gül Kurabiye

gül kurabiye

Malzemeler

  • 250 gr Margarin (oda sicakliginda)
  • 1 Su bardagi pudra sekeri
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 2 adet yumurta
  • 400 gr Nisasta
  • Aldigi kadar un (1,5 su bardagi)
  • Cay kasiginin ucuyla cok az gida boyasi

Yapilisi:

  1. Margarini, pudra sekerini, vanilya sekerini, yumurtayi, nisasta ve gida boyasini genis bir yogurma kabina koyun ve yogurun, ardindan unu yavas yavas ekleyip yogurmaya devam edin, kulak memesi yumusakliginda bir hamur o olana kadar un ekleyin ve yogurun.
  2. Hamurunuzu tezgahin üzerinde merdaneyle acip kurabiye kalibi veya bir cay bardagi yardimiyla daireler kesin
  3. Kestiginiz dairelerden üc tanesini üst üste yarim ay seklinde dizin ve bir ucundan baslayarak rulo yapin, yaptiginiz ruloyu ortadan ikiye kesip gül sekli verin ve yagli kagit serili tepsiye dizin.
  4. Kurabiye hamuru bitene kadar bu isleme devam edin, hazir olan gül seklindeki kurabiyeleri daha önceden isitilmis 170°li firinda üzerleri hafif pembelesene kadar pisirin.
  5. Kurabiyeler soguduktan sonra pudra sekeri serpip servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Not:Gercekten cok lezztli ve agizda dagilan bir kurabiye.

Reklamlar

4 Yorum (+add yours?)

  1. meltem
    Kas 30, 2012 @ 10:29:36

    nişasta mısır mı yoksa buğday nişasta mı

    Cevapla

  2. Fatma Damyan
    Mar 19, 2013 @ 19:21:09

    Ellerinize sağlık Seda hanımcım, çok güzel görünüyor:)))
    Bana da beklerim…
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Sevgiler…

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: