Acili Ezme (Acuka)

acili ezme-acuka-

Malzemeler

  • 2 Adet kirmizi dolmalik biber (uzunlarindanda olabilir)
  • 2 Dis sarimsak
  • 2 Yemek kasigi aci biber salcasi
  • 2 Yemek kasigi domates salcasi
  • 2 Su bardagi iri cekilmis ceviz
  • 1/2 cay bardagi nar eksisi
  • 1/2 cay bardagi zeytinyagi
  • 1/2 Bag ince kiyilmis maydanoz
  • Tuz
  • Baharat: reyhan, kekik, nane (birer cay kasigi)

Yapilisi:

  1. Kirmizi dolmalik biberlerin icini temizleyip güzelce yikayin ve mutfak robotundan gecirin.
  2. Robottan gecirdiginiz biberler eger sulandiysa süzüp genis bir kaba koyun, üzerine sirasiyla dövülmüs sarimsaklari, salcalari, cevizi, nar eksisini, zeytin yagini, ince kiyilmis maydanozu, tuzu ve son olarak baharatlarida ekleyip malzemeler birbiriyle iyice özlesene kadar karistirin.
  3. Hazir olan biber ezmenizi ister tabakta isterseniz ekmek dilimlerine sürerek servis yapabilirsiniz.

acili ezme-acuka-

acili ezme-acuka-

Gercekten cok lezzetli bir ezme tarifi, mutlaka denemenizi tavsiye ederim, bu acili ezmeyi arkadasim Birgül’de denedim ve o gün deneyen herkes tarifini aldi, ve tabiki bende tarifi sizin icin alip denedim 🙂

Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. Trackback: Kahvalti Sofrasi « Seda'nin Mutfagindan
  2. Trackback: Kahvalti Sofrasi « Seda'nin Mutfagindan
  3. Trackback: Kahvalti Sofrasi | Seda'nin Mutfagindan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: